RING ELLER BESØK OSS

Flex Reklame AS

Nedre Nøttveit 58
5238 Rådal

+47 55 11 97 00
flex@flex.no

Åpningstider:
Mandag til fredag fra 08.00-16.00

 

Org.nr. 883 782 852

58 Nedre Nøttveit
Bergen, Hordaland, 5238
Norway

+47 55 11 97 00

Veiviser rundt Nordåsvannet!

Sykkelblogg

Flex-damene sykler lekende mot Sykkel-VM i Bergen 2017. Bli med oss mot målet. Latter og moro er vårt motto. 

Vil du også bli litt sprekere?

Veiviser rundt Nordåsvannet!

Hege Espeland Lygre

Jammen meg fikk ikke Flex-damene seg en veiviser til turen rundt Nordåsvannet.

Presis kl. 16.00 stilte flotte Siv Kruger Claussen seg opp utenfor Nedre Nøttveit 58, klar for tur med damene. Det var kun Inger Margrethe som kjente denne flotte damen som hadde sagt seg villig til å sykle med oss i dag. Ikke visste vi at det var en proff hobbysyklist vi fikk som guide. 

Her var det bare å stille seg opp på rekke og høre etter på hva hun hadde å lære oss. Vi hadde også med oss vårt yngste medlem av gruppen, flotte Malene på 11.5 år, så i dag var vi faktisk 7 stykker på tur. 

Leksjon 1 - Om vi kunne sykle på rekke? Jooo, vi kan jo det i utgangspunktet...  men det er ikke alltid like lett!

Det er nemlig slik, at når flere sykler sammen så er det veldig viktig å holde seg til høyre og på rekke. Om sykkelveien er bred og det er lite folk eller syklister ute samtidig, da kan en ligge to og to. Men møter en noen eller er til hinder for andre, da var det klar tale om at da måtte vi straks inn på rekke.

Leksjon 2 - Om vi kunne noen signaltegn? Hmmm... damene så på hverandre og konstaterte at vi kunne vel ikke så veldig mange av dem.

Når flere sykler sammen så er det viktig at det gis tegn bakover i rekken dersom det skulle dukke opp hinder, andre syklister/gående, biler, stopping osv.

Spesielt stopp er veldig viktig, ellers kan det fort gå galt om den som ligger først stopper uten å signalisere det bakover i rekken. Og noen kollisjon vil vi jo ikke ha, så her er det bare å få balansen på plass sånn at vi greier å løfte en hånd fra styret og får gitt signaler, uten å ende i en grøft eller hekk.

Etter en liten introduksjon der Siv viste oss de forskjellige tegnene, var det bare å komme seg på syklene og sette i gang, for nå skulle vi få testet ut all den nye lærdommen. Og ikke minst var det tid for å teste hvordan sykkelturen føltes i skikkelig sykkeltøy! Diadora har jo vært så snill og sponse alle Flex-damene og jenten vår med sykkelbukse, trøye og vindjakke.

Også i dag var vi så heldige at solen strålte ned på oss når syklene skal frem. Så vi lot vindjakkene ligge, og trøyene og buksene ble testet ut.

Og vi må si det, vi følte oss skikkelig proffe der vi suste av gårde som perler på en snor. Helt til høyre etter Siv det bar.

Det føltes absolutt godt på selvtilliten at vi hadde fått en så flott bekledning på plass. Så vi rykker stadig fremover i utviklingen her.

Flex Sykkelteam

Turen gikk i greit tempo forbi Fana stadion ,og vips var vi kommet til den nye broen i Birkelandskrysset. Dette gikk jo over all forventning og damene var helt enige i at det virkelig var godt å sykle en ny løype. Det var nesten som om syklene for avgårde av seg selv, jammen har vi kommet et stykke på vei siden oppstart.

Selvsagt måtte det tas både ett og ti bilder underveis, hva er en sykkeltur uten dokumentasjon… her må alt være på stell.

Vi synes du var tøff, Siv, som tok dette på strak arm! Og du er hjertelig velkommen til å sykle med oss igjen, om det skulle passe.

Så nå er vi veldig klare for Jentetråkken på søndag.
Der skal vi sykle sammen med Eli Orre og andre samarbeidspartnere fra Bergen2017.
Vi gleder oss!

Neste tur blir tirsdag 21. juni kl. 16.00. 
Kanskje du har lyst å vise oss enda en ny sykkelløype? Vi er åpne for utfordringer!